Haber

Diyarbakır’da tutuklananların sayısı 24’e yükseldi

Diyarbakır merkezli 21 ilde haklarında yakalama kararı çıkarılan aralarında gazeteci, siyasetçi, avukat ve esnafın da bulunduğu 216 kişiden 128’i gözaltına alındı, 24 kişi tutuklandı, 18 kişi serbest bırakıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göreSulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen gazeteciler Mehmetşah Oruç, Beritan Canözer, Abdurrahman Gök ve Remzi Akkaya’nın “terör örgütüne üye olmak” iddiasıyla tutuklanmasının ardından 8 kişi daha İstanbul Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Barış, savcılığın ifadelerinin ardından.

Tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen İhtilal Roni Atik, Kadir Şenci, Berfin Can, Muhsin Acar, Osman Demir, Rumet Çetin, Mehdi Kaya, Cotkar Amara Yürek, “üye olmak” suçlamasıyla tutuklandı. bir örgütün”. Hamza Cihangir, Hasret Yelboğa, Suat Arda Işık, Şahin Formlu, Hakim Kaya, Mikail Barut, Tacettin Araz, Nurullah Özgün, Abdulbahri Maviay, Ferit Aktepe, Şervan Doğan ve Cesur Yılmaz’ın “terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanmasının ardından “, tutuklama sayısı 24’e yükseldi.

Avukatlar Eylül Özgültekin Gurbet Özbey Öner ve Jiyan Sametoğlu’nun Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol tedbiriyle serbest bırakılmasının ardından, Avukat Mustafa Şenci de yurt dışı yasağı adı verilen tedbirle serbest bırakıldı. Avukatlar Özüm Vurgun ve Serhat Hezer tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilirken, avukatlar Bünyamin Şeker, Berdan Acun ve Halise Dakalı da serbest bırakıldı.

özgürleşti

Şahperi Alphan Bayhan adına adli kontrol tedbiriyle adliyeye sevk edilen sanatçılar Elvan Koçer, Şahperi Alphan Bayhan, Ramazan Kaval, Talip Turan, 78’ler Derneği yöneticisi Abdulgani Alkan, Avaşin Yanar, Tarık Adanır, Talip Turan, Müslüm serbest bırakıldı sulh ceza hakimliğine. Şahinsoy, Süleyman Avcı, Havva Canaoğlu, Zeynep Demir ve Seyit Üzbaş da yurt dışında çağrılan kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Xwebûn gazetesinin İmtiyaz Sahibi Kadir Esen, Özcan Ateş, Yavuz Akkuzu, İhtilal Demir, Hamdusena Özbey, Mehmet Yalçın, Hüsamettin Kılıç tahliye edilenler arasında.

ÖHD’DEN MAHKEME ÖNÜNDE PROTESTO

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), tutuklu üyeleri Üzüm Vurgun, Serhat Hezer ve Burhan Artan için Diyarbakır Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. “ÖHD sessiz kalmadı sessiz kalmayacak”, “Baskı bizi yıldıramaz” ve “Kürdistan faşizme mezarlık olacak” sloganlarının atıldığı açıklamaya Diyarbakır Barosu ve çok sayıda avukat katıldı. Açıklamada bulunan ÖHD Eşbaşkanı Ekin Kafi, insan hakları savunucularının günlerdir gözaltında tutulduğunu belirterek, “Avukat görüşleri kısıtlanıyor, kapatma kararları veriliyor, hukuksuzca bürolar aranıyor, usulsüzlükler diz boyu. Şu anda bu usulsüzlüklerin son aşaması olarak 3 üyemiz tutuklandı. Daha önce de 90’larda faili meçhul cinayetlerle öldürüldük, cesaretimiz kırıldı mı? Adil bir yargılama için ölüm oruçlarında ölümsüz olduk, cesaretimiz kırıldı mı? İnsanlık mirasına sahip çıkmak için 4 Ayaklı Minare’de katledildik, yıldık mı? Tutuklamalar, baskılar, hukuksuzluklar gözümüzü korkutacak kadar bunlarla mı cesaretimiz kırıldı? ÖHD olarak bu çabanın öznesi olarak hiçbir koşulda pes etmedik. Çabalarımızı sürdüreceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu