Haber

Fırat Üniversitesi’nden Prof. Yaman, Pau Üniversitesi’ndeki sınavda jüri üyesi oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Yaman, Fransa’nın Pau Üniversitesi’nde düzenlenen doktora tez sınavına jüri üyesi olarak katıldı.

Yaman, yaptığı açıklamada, 12 Aralık’ta Çevre ve Malzeme Analitik ve Fiziko-Kimyasal Bilimler Enstitüsü’nde düzenlenen doktora tez sınavı için heyet üyesi olarak Pau Üniversitesi’ne davet edildiğini söyledi.

“Türkiye’de doktora tez sınavlarında 2’si ülkenin farklı üniversitelerinden olmak üzere 5 sınav jürisi bulunmaktadır. Avrupa ülkelerindeki uluslararası iddialı üniversitelerde 5’i farklı ülkelerden olmak üzere 7 kişilik bir akademisyen grubu, bu tür sınavlarda jüri üyesidir.” Yaman, farklı ülkelerden heyet üyelerinin seçilmesinin de üniversitelerin ülkeler arasında karşılaştırılabilir standartlar sunması ve sürdürmesi açısından önemli olduğunu söyledi.

Yaman şöyle devam etti:

“Doktorasını bu sistemin uygulandığı üniversitelerde tamamlayan bilim insanlarının farklı ülkelerdeki özel ve kamu branşlarında görev almaları daha kolay oluyor. Dolayısıyla bu üniversitelere doktora talebi artıyor. üniversite için daha fazla gelir ve argüman.Örneğin dünyada sudan elde edilen hidrojen.” Gazla, yani petrol yerine su ile çalışan ilk otobüsler 2020 yılından bu yana Pau şehrinde hizmet veriyor ve yukarıda adı geçen enstitünün akademisyenleri de bu projede yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu