Halk Kasabı ile İzmirlinin cebine 9 milyonluk katkı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ödemiş’te yerel üreticiden aldığı sağlıklı dana etini işleyerek Halk Kasabı reyonlarında İzmirlilerin mutfağına sunuyor. Halk Kasabı ile 5 ayda 55 milyon liralık et satan Büyükşehir, vatandaşların aldığı kilogram etin 400 gramını kapatarak, vatandaşın cebine yaklaşık 9 milyon lira katkı sağladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonuyla halka sağlıklı, ucuz ve sağlam gıdayı ulaştırmak amacıyla şehrin farklı noktalarında Halk Bakkalı/Halk Kasabı şubelerini açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzTarım A.Ş. yenilenen ve ileri işleme tesisini bünyesine katan Halk Kasabı reyonlarında İzmirlilerle buluşuyor.
10 ton et kapasitesine ulaştık
İzTarm A.Ş. Genel Müdürü Murat Onkardeşler, “2014 yılında kurulan Ödemiş Et Entegre Tesisi’nde 2020 yılında büyük bir revizyon gerçekleştirdik. Tesis içerisine ileri işleme tesisi kurduk. İleri işleme tesisi ilavesiyle günde iki vardiya toplam 10 ton et işleme kapasitesine ulaştık. Burada parçalama tesisi, sucuk, pastırma, döner, sucuk, köfte, kavurma gibi birçok gelişmiş et ürününü üretir hale geldik.”
İki veteriner muayenesi
Murat Onkardeşler, son dönemde salgın hastalık riski taşıyan kırmızı ete rağmen yerel üreticiden kimliği belirsiz hayvanların satın alındığını belirterek, “Halk Bakkalının bize teslim edilmesinin ardından yatırımı geri çevirmeyi hedefledik. Burada tüketicinin karına. Halk Bakkalında yer alan Halk Kasabı bölümü ile yüksek et fiyatlarına karşı vatandaşlarımıza katkı sağlamak istedik. Ödemiş, Kiraz, Tire ve Bayındır üreticilerinden aldığımız hayvanları günlük olarak bu tesiste kesiyoruz. Sadece yerel üreticilerle çalışıyoruz. Tesisimizde hem Tarım Bakanlığı Veteriner Hekimi hem de kendi Veteriner Hekimimiz mevcuttur. Hayvanın tüm geçmişi ve kayıtları incelendikten sonra kesim işlemi gerçekleştirilir. Çok şükür bölgemizde şap hastalığına rastlamadık. İşlemlerinin ardından Menemen’deki lojistik merkezimize gönderiyoruz. Oradan da bugün sayısı 9 olan Halk Bakkallarındaki Halk Kasabı reyonuna gönderiyoruz” dedi.
“9 milyon katkı vatandaşın cebine”
Onkardeşler, “Halk Kasabı ile geçen yılın son iki ayında 29 milyon lira, bu ayın ilk üç ayında 26 milyon lira olmak üzere toplamda 55 milyon lira et sattık. Fiyatlarımız etin kalitesinden %40 daha ucuzdur. Yani İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşlarımızın satın aldığı her kilo kıymanın 400 gramını karşılayarak destek sağlıyor. Bu sayede vatandaşlarımızın cebine yaklaşık 9 milyon lira katkı sağladık.”
“Halkın Bakkalı otobüsleri yakında hizmete giriyor”
Onkardeşler, “Kalbimiz ucuz ve sağlıklı etin herkese ulaştırılmasından yana. Ama kasaplarla da rekabet halinde değiliz. Günümüz şartlarında vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Fiyat politikamız devam edecektir. Sayılarımız artarak devam edecek. Mayıs ayı itibariyle Torbalı Ayrancılar ve Buca Kasaplar Meydanı’nda hizmet vermeye başlayacağız. Kısa süre içerisinde Halk Bakkal otobüslerimizi de hizmete sokarak arka mahallelerde mobil hizmet vereceğiz” dedi.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı